از زمانی که خطرناک بودن ظروف تفلون مطرح شد، استفاده از قابلمه مسی با استقبال بسیار زیادی مواجه شد. کشور ما دارای ذخایر مملو از مس است، به همین علت در قدیم مردم تنها از ظروف مسی برای تهیه غذا استفاده میکردند. در آن دوران این قابلمهها در دسترس همگان بود و قیمت مناسبی نیز داشت. پس از آن با ورود قابلمههای رویی و سپس قابلمههای تفلون، چدن، سرامیک و گرانیت، استفاده از مس خیلی کمرنگ شد.
این قابلمههای جدید هم قیمت مناسب تری داشتند و هم مانند مس، هرچند وقت یکبار نیاز به قلعاندود کردن نیز نداشتند. بنابراین نیازی نبود که هزینههای بیشتری صرف کنند. پس از گذشت زمان و مشخص شدن معایب قابلمههای جدید و خواص مس برای بدن، موج جدیدی در کشور شکل گرفت. مردم دوباره به خرید مس روی آوردند و ظروف آشپزی خود را مسی کردند. از این رو همراه ما باشید تا با دانستنیهای ظروف مسی شما را در انتخاب بهتر این ظروف راهنمایی کنیم.
روشهای تشخیص ظرف مسی اصلی
هنگام خریدن محصول مسی، مهم است که بدانید، آیا این ظروف اصل هستند یا نه. در ادامه به چند روش برای تشخیص اصل بودن مس اشاره خواهیم کرد که میتواند به انتخاب شما کمک شایانی کند..
اولین راه، کمک خواستن از افراد با تجربه و متخصص در این زمینه است. مسگران قدیمی و با تجربه ترفندهای خاصی برای تشخیص مس باکیفیت میدانند که میتوانند شما را در این مسیر یاری کنند. اما اگر قرار باشد خودتان اصالت آن را بسنجید، بهتر است به ویژگیهای ظاهری ظروف مسی توجه ویژهای کنید. رنگ بدنه ظروف مسی اصل، سرخ و درخشان است که نشان از خلوص مس به کار برده شده در آن دارد. اما در ظروف تقلبی این رنگ به زرد مات تغییر مییابد و علت آن ترکیب آلیاژ برنج با مس است که به مراتب از کیفیت محصول خواهد کاست.
قابلمه مسی اصل معمولا با ظرافت و دقت خاصی چکشکاری شدهاند که این ظرافت در ظاهر قابلمهها به خوبی قابل مشاهده است. قابلمههای مسی انتقالدهنده خوبی برای گرما هستند. به همین دلیل آشپز برای تهیه غذاهایی که نیاز به دمای کنترلشده دارند، اکثرا از ظروف مسی استفاده میکنند. حرارت در ظروف مسی به صورت یکنواخت توزیع میشود که این مورد نیز از ویژگیهای اصلی ظروف مسی اصلی است.رسانایی مس بسیار بالا است. به همین دلیل غذا در این ظروف خیلی سریعتر جا میافتد و سرخکردنیها تردتر میشوند و مزه بهتری خواهند داشت.
فواید استفاده از قابلمه مسی
مس در بدن برای خونسازی بسیار ضروری است. به همین دلیل استفاده از ظروف مسی میتواند کمخونی بدن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. استفاده از ظرف مسی یون مس را در بدن افزایش خواهد داد. کمبود این یون سبب بروز حالت خوابآلودگی و کسالت و افسردگی. و بیحالی است، از طرفی کمبود آن سبب درد مفاصل نیز میشود.
با استفاده از این ظروف، نیازی نیست نگران مسمومیت با مس باشیم. چون قابلمه و تابههای مسی به طور عادی با قلع یا استیل ضدزنگ پوشانده میشوند. مس خاصیت ضدالتهابی بالایی نیز دارد. به همین دلیل برای کاهش نشانههای آرتروز بسیار مفید خواهد. مس در بدن سبب حفظ رنگ مو و محافظت در برابر رنگ خاکستری مو میشود، چرا که یک ماده ضروری برای رنگدانههای تیره پوست میباشد.مس به همراه روی در حفظ شفافیت و درخشندگی رنگ چشم تأثیر بسیار مثبتی دارد.
وجود مس برای جلوگیری از چین و چروک پوست و برای درمان پوستهای آسیب دیده ضروری است. چون این ماده در تولید الاستین نقش مهمی دارد. مس، بدن را برای تولید میلین تحریک میکند به همین دلیل سبب افرایش سرعت عملکرد مغز خواهد شد.مس همچنین سبب تولید انرژی بیشتر در بدن، عملکرد مناسب غده تیروئید بدن، تشکیل گلبولهای قرمز خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول خون میشود و خواص آنتی باکتریایی فوقالعاده بالایی دارد.
جمع بندی
استفاده از ظروف مسی هرچند بسیار مفید است اما معایبی نیز دارد که باید قبل از استفاده از آن آگاه باشید. عمدتا ورود مس زیاد به بدن، سبب رسوب آن در کبد و ایجاد مسمومیت میشود. اگر به موقع قلعاندود و نیکلاندود نشوند، خیلی سریع اکسید شده و با مواد غذایی ترکیب میشوند. مس وارد غذا شده و جذب کلسیم و آهن را مختل میکند. بنابراین باید همیشه مراقب کیفیت ظروف مسی خود باشید.
از طرفی گاهی اوقات مراکزی که سفید کردن مس را انجام میدهند، برای کاهش هزینه و صرفهجویی در زمان، سرب را با نیکل یا قلع مخلوط میکنند. وجود سرب در قابلمه خطرات جبرانناپذیری برای انسان دارد. به همین دلیل حتماً مراکز معتبر را برای انجام این کار انتخاب کنید. اگر قابلمه مسی دچار زنگزدگی شد، تا زمانی که کامل زنگار را از بین نبردهاید، به هیچ عنوان در آن غذا نپزید. در خرید خود حتما سعی کنید از فروشگاههای معتبر و یا از راسته اصلی بازار مسگران اصفهان خرید انجام دهید که از بابت کیفیت بالای محصولی که دریافت میکنید اطمینان حاصل کرده باشید.